|
Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, 200-400 mln.
planetos gyventojų serga struma, apie 20 mln. vaikų nustatyti galvos smegenų
pažeidimai, sukelti jodo stygiaus jų motinų nėštumo metu.
|
|
|
Gan didelį
jodo trūkumą Lietuvoje sąlygoja geologinės sąlygos bei nepakankamas jūros
gėrybių vartojimas. Didžiausias jodo deficitas Panevėžio, Kauno, Šiaulių
regionuose.
Ar žinote, kad didžiausią jodo kiekį mes gauname su maisto produktais? Net
iki 80 procentų. UAB "Saldoga", įvertindama jodo stygiaus problemą,
pateikė vartotojui naujovę - džiovintus ir marinuotus jūros kopūstus su
priedais. Mat būtent jūros kopūstuose yra daugiausia jodo - iki 30000 mg/100
g. Originalios receptūros jūros kopūstai paruošti su paprika, krabų
lazdelėmis, kalmarais, lašiša, daržovėmis ir aliejaus ar majonezo padažu.
Jūros kopūstai su lašiša - švelnus originalus skonis pavergs ir išrankiausią gurmaną.
Jūros kopūstai su majonezu ar kitokiu padažu - balta pikantiška mišrainė tiks
prie mėsos ar žuvies.
Jūros kopūstai yra maisto produktas, ne papildas, todėl galima jį vartoti
tiek, kiek norisi. Džiovinti jūros kopūstai - vertingas natūralus produktas,
turintis ypač daug jodo, vitaminų A, B1, B2, C, makro- ir mikroelementų,
kalio, fosforo, geležies.
Jūros kopūstai mažina cholesterolio kiekį kraujyje, reguliuoja virškinimą,
mažina kraujo krešėjimą bei trombų susidarymą.
Įpraskime jūros kopūstais skaninti sriubas, troškinius, kepsnius, mišraines
ir jodo poreikis organizmui bus patenkintas. Išvengsime ligų ir būsime
stipresni.
|
|